Imprægneret træ er din sikkerhed!

Post date:

Author:

Category:

I et land som Danmark med masser af regn, som oftest betyder fugt og grobund for svampeangreb eller råd, så skal der altså andre alternativer til samt måder at gøre tingene på til, for at det kan fungere. Men hvad helt præcist snakker vi om? Vi snakker om træ, der oftest er suger fugt og til sidst skaber problemer for brugeren. Men der er altså en løsning, og det skal denne artikel handle om. Nøgleordet er trykimprægneret træ.

Hvad er trykimprægneret træ?

Trykimprægneret træ er træ, der har været igennem en imprægnering process. Men ikke bare en hvilken som helst – men en meget intens en. Allerførst sikres det, at træet er sundt og ikke er fyldt med fugt og andet. Udover det, er det også vigtigt, at det er fri for bark, er tørret helt og bearbejdet, alt efter hvad det skal bruges til. Når det er ordnet, så gør processen med imprægnering i gang. Her vil træet bliver placeret i en form for tank, som trækker al luft eller fugt i af træet. Dette bliver gjort via vakuum, så der ingen chance er for, at der er noget tilbage. Når det er gjort, bliver tanken fyldt med en væske, der indeholder imprægnering og via tryk bliver det presset ind i træet. På den måde får du trykimprægneret træ, som sikrer dig, at du slipper for svampeangreb, råd eller andet. Det er specielt ideelt til bygning af huse. Her skal træet kunne klare fugten, så der år senere ikke risikeres, at der er gået råd og det hele skal af. Det ønsker ingen og med trykimprægneret træ kan du undgå det.

Væg trykimprægneret træ med omhu

Da det er en process, der kan være farlig for miljøet eller skade dit hjem senere, så skal det være i orden. Men hvordan ved man som udefrakommende, at det er god kvalitet og i orden? Sørg for at Miljøstyrelsens krav er blevet overholdt i processen. Her hentydes der primært til de imprægneringsmidler, der er blevet brugt. De skal nemlig være risikovurderet og godkendt af miljøstyrelsen. Vil du være helt sikkert, vælger du nogle, som samtidig har en ekstern kvalitetskontrol – eksempelvis Dansk Imprægneringskontrol. Så er du sikker på, at tingene bliver gjort ordentligt og efter forholdene og reglerne. Det er din garanti for et arbejde gjort til perfektion.

Sådan kan du og din partner få terapi derhjemme

Parterapi er noget, som mange danske par efterspørger, men af forskellige årsager er det ikke altid en mulighed at gå til faste...

Kom godt i gang med babymotorik

Med et nyt familiemedlem til familien, så ønsker enhver forældre at gøre det så godt som muligt. For hvem ønsker ikke, at...

Lær mere om Brunello druen

Brunello betyder “den lille mørke” og er sammen med Amarone og Barolo Italiens 3 mest berømte vine. Af de 3 vine er...