Kom godt i gang med babymotorik

Post date:

Author:

Category:

Med et nyt familiemedlem til familien, så ønsker enhver forældre at gøre det så godt som muligt. For hvem ønsker ikke, at deres barn får den bedst mulige start på livet! Men ligesom med alt andet, som man elsker højt, så ønsker man at gøre det helt rigtige og dermed lade sit barn få den bedste start på livet. Men sommetider skal der hjælp og vejledning til det – så du som forælder kan få ro i maven og vide, at I er på rette vej. Men hvordan starter man? Babymotorik er et alletiders sted at starte og få hjælp til din babys udvikling. 

Alle babyer er forskellige 

Som nybagte forældre er det svært ikke at sammenligne sig eget barn med andre. Det gælder specielt dit barns udvikling – såsom hvornår gør eller kan han/hun det og hvorfor kan de andre det, når mit barn ikke kan endnu. Til babymotorik bliver der taget højde for babyernes forskelligheder og hvilke behov den enkelte baby har, så I får en brugbare time og så I kan fortsætte derhjemme. For der er stor forskel på, om din baby er 2 eller 9 måneder og hvilke slags øvelser, der anbefales. Mange undersøgelser viser også, at en motorik, der bliver udfordret med leg og øvelser, vil være fordelagtig for din baby, som han/hun bliver ældre. 

Motorik til forskellige aldre 

I begyndelsen af dit barns liv, vil der altid være et hav af spørgsmål. Hvornår må mit barn hænge på hovedet, hvornår bør han/hun kunne løfte hovedet selv? Er det vigtigt at ligge på maven og mange andre spørgsmål. Det er sådanne spørgsmål, du kan få svar på, når du går til babymotorik. Her er der uddannet folk, som vil kunne guide dig og svare på de forskellige spørgsmål, som også er baseret ud fra hver enkelt baby og altså ikke generelt hvornår dit barn bør kunne dit eller dat. Til sådan en time vil der altså være fokus på, hvordan du som forælder, stimulerer netop dit barn. Når du går derfra, vil du have viden og de rette værktøjer til øvelser og lege, som er gavnlige for dit barn. 

Når dit barn bliver lidt ældre og nærmer sig 7 måneders alderen, så skal de vanlige lege og øvelser tilpasses din baby. I 7 til 12 måneders alderen er de fleste børn begyndt at udforske verden mere på egen hånd. Derfor skal der også findes aktiviteter og lege, som er alders tilsvarende dit barn. I sådanne babymotorik timer vil der igen være fokus på den enkelte baby og barnets behov.

Vejhjælp – Redningshelte på fire hjul!

Har du nogensinde stået ved vejkanten, stirrende på din bil med et fladt dæk og ingen anelse om, hvad du skal gøre?...

Minilæssere til Salg: Opnå Effektivitet og Alsidighed i Dit Arbejde

Minilæssere har etableret sig som uundværlige maskiner i en bred vifte af erhverv. Disse kompakte og kraftfulde maskiner er kendt for deres...

Vægdrivhuse: En Innovativ Tilføjelse til Haveverdenen

Vægdrivhuse har i de senere år været stigende i popularitet og er blevet et spændende tilskud til haveverdenen. Disse unikke strukturer kombinerer...