Sådan kan du og din partner få terapi derhjemme

Post date:

Author:

Category:

Parterapi er noget, som mange danske par efterspørger, men af forskellige årsager er det ikke altid en mulighed at gå til faste sessioner hos en terapeut. Det kan for eksempel være på grund af økonomiske eller praktiske årsager. I øjeblikket er der mange, der efterspørger parterapi og parøvelser derhjemme på grund af den verdensomspændende pandemi.

Der er to primære måder hvorpå parterapi hjemme øvelser kan foregå. Det kan være med gratis øvelser fra et kursus, eller det kan være med online terapi sammen med en terapeut. Lad os se nærmere på begge muligheder.

Parterapi øvelser fra et kursus

Det er muligt at finde gode kurser på nettet, som indeholder øvelser og tips til at få styr på forholdet.

Nogle kurser er koster penge, men vi har faktisk en god nyhed. Terapeuten Holger Spanggaard har udfærdiget et gratis online kursus af høj kvalitet. Der er fokus på kommunikationsøvelser.

Det har allerede hjulpet mange par, og det kan fungere fantastisk som en gør-det-selv løsning for de par, som ønsker at arbejde på problemerne derhjemme. Du og din partner kan få kurset tilsendt gratis – det kræver blot, at I skriver jer op.

Fordelene ved at tage et kursus derhjemme er, at det er nemt og simpelt. Ulemperne er, at det kræver meget mere ansvar. Der er ingen andre til at holde styr på, at I implementerer teknikkerne og arbejder aktivt på forholdet. Det kræver altså, at I er dedikerede.

Online sessioner med en terapeut

Hvis I ønsker at gå skridtet videre, og hvis I er villige til at betale for parterapi, så kan det faktisk stadig foregå derhjemme.

Det vil i så fald være over videoopkald, eksempelvis Skype eller FaceTime, hvor I får talt med en parterapeut.

Fordelen er naturligvis, at man stilles mere til ansvar på denne måde, og at man er mere investeret i selve processen. Online sessioner er en glimrende mulighed for de par, som måske har svært ved at følge et kursus uden at få yderligere assistance. Det fungerer også for dem, som bare ønsker at få lidt feedback på de forbedringer, der laves. Online parterapi derhjemme kan altså også fungere rigtigt godt.

Hvad er bedst?

Der er ikke én løsning, der som sådan overgår den anden. Det handler nemlig om behov.

Men hvis du og din partner ønsker parterapi øvelser hjemmefra, så er der netop to muligheder. Den første mulighed er at følge et kursus og arbejde på tingene selv. Det er gratis og det kan fungere enormt godt, men det kræver dedikation og ansvar. Den anden mulighed er online parterapi. Det koster penge, men her kan I få tilrettelagte øvelser samt gode råd og feedback fra en terapeut. Mange vælger at prøve et gratis kursus først, inden de derefter vælger at booke en time eller to for at få noget feedback. Men det afhænger i høj grad af behov, og I kan altid selv overveje, hvad der passer jer bedst.

Vejhjælp – Redningshelte på fire hjul!

Har du nogensinde stået ved vejkanten, stirrende på din bil med et fladt dæk og ingen anelse om, hvad du skal gøre?...

Minilæssere til Salg: Opnå Effektivitet og Alsidighed i Dit Arbejde

Minilæssere har etableret sig som uundværlige maskiner i en bred vifte af erhverv. Disse kompakte og kraftfulde maskiner er kendt for deres...

Vægdrivhuse: En Innovativ Tilføjelse til Haveverdenen

Vægdrivhuse har i de senere år været stigende i popularitet og er blevet et spændende tilskud til haveverdenen. Disse unikke strukturer kombinerer...