Sådan vælger du de rette mursten!

Post date:

Author:

Category:

Tiden er kommet, papirene er underskrevet og I skal nu igang med at bygge jeres måske første og helt eget hjem. Det er nervepirrende og ja, der er uendeligt af ting, der skal tages stilling til. En af tingene, og muligvis også en af de ting, der er sværest at lave om på efterfølgende, er valget af mursten. I gamle dage var det forholdsvist nemt at vælge mursten. Du havde 2 valg – gule eller røde. Så der var ikke så mange valg, der skulle tages stilling til. Det har ændret sig siden da. Du har nu ikke blot 2 valg – men tværtimod hundredvis af farver at vælge imellem. Selvom det lyder som en drøm, så kan det være ret svært. 

Følg din mavefornemmelse

Det kan som sagt være svært at vælge mellem alle de forskellige farver af mursten, som der er at finde efterhånden. Et godt sted at starte, er at følge din mavefornemmelse. Det er altid skønt med inspiration til valg af mursten. Så tag en køretur rundt i nybygger-kvartererne i den by, du kommer fra. Her vil du kunne blive få en fornemmelse af, hvad du synes, er pænest. Er du måske til mursten, der er lyse eller mørke? Skal farven på dine mursten være neutrale eller ønsker du, at der er lidt spil i, som passer godt til haven? Eller måske du ønsker en farve, som næsten ikke er brugt blandt de andre? Mulighederne er mange og det er helt op til dig! Men søg inspiration hos andre, så du kan finde ud af, hvad du synes, er flot til et hus. 

Snak med en ekspert 

Sommetider når det er en jungle at finde rundt i, kan det være en lettelse at ty til eksperterne. De kan måske ikke give dig et decideret facit på, hvad du synes, er det flottest – men de kan vejlede dig til, hvad der er populært lige nu, hvilke fordele de forskellige farver har og lignende. Det kan være en hjælp til at beslutte en farve – eller måske blot vælge nogle fra. Udseendet på den valgte mursten kommer også til udtryk i forbindelse med f.eks. fugefarven på dit hus. En ekspert vil altså kunne hjælpe dig på vej til valget af den perfekte mursten, da de kender til ting, man bør være opmærksom på, som man ikke selv har tænkt yderligere over. Så svaret til, sådan vælger du de rette mursten, må være en kombination af mavefornemmelse og hjælp fra en ekspert. 

Sådan kan du og din partner få terapi derhjemme

Parterapi er noget, som mange danske par efterspørger, men af forskellige årsager er det ikke altid en mulighed at gå til faste...

Kom godt i gang med babymotorik

Med et nyt familiemedlem til familien, så ønsker enhver forældre at gøre det så godt som muligt. For hvem ønsker ikke, at...

Lær mere om Brunello druen

Brunello betyder “den lille mørke” og er sammen med Amarone og Barolo Italiens 3 mest berømte vine. Af de 3 vine er...