Stiftelse af holdingselskab – det skal du vide!

Post date:

Author:

Category:

Går du med tanken om at springe ud i det som iværksætter? Go for it! Du har med garanti en spændende rejse foran dig, med forhåbentligt masser af successoplever i vente. 

Men hvor begynder man? Hvad gør man? 

Vi tager dig med i processen af stiftelse af holdingselskab.

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab fungerer ved at have anparter og andele i andre eller et andet selskab. Det der adskiller et holdingselskab fra at være et personlige ejet virksomhed, er hæftelsen.  Har du en virksomhed, som er personlig ejet, så hæfter du ubegrænset for, hvad der måtte forekomme. Hvor imod, hvis du har et holdingselskab, så er hæftelsen ikke personlig og du hæfter kun for virksomheden begrænset. 

Skattefri fordele

Ved at stifte et holdingselskab er der flere fordele. En af de mest efterspurgte og populære fordele er de skattefrie fordele. Du kan nemlig overdrage dit overskud fra driftsselskabet og over til dit holdingselskab – uden at blive beskattet. 

En anden relevant fordel – om ikke andet, så er det relevant at være opmærksom på. Men hvis du vælger, at dit driftsselskab skal sælges, så vil salgsværdien af dit driftsselskab blive overført til dit holdingselskab.  Det sker på grund af, af det er holdingselskabet, som ejer datterselskabet. Der er altså flere fordele at hente med et holdingselskab!

Hvem bør skifte et holdingselskab?

Selvom at stiftelse af et holdingselskab lyder som en god ide og med masser af fordele, som kan være en fordel for dig. Så er det vigtigt, at du overvejer det ud fra din virksomhed, fremtiden af din virksomhed og jeres ressourcer. Et holdingselskab er kun en god ide, hvis det kan betale sig for jer. Hvis ikke, kan det ende med blot at være en ekstra udgift. 

En af de få ulemper der dog er ved et holdingselskab, er at du skal aflevere to regnskaber og to selvangivelser  – et for hver af dine selskaber.

Related Posts

Er bideskinner en løsning for dig?

Vores tænder er en lille del af hele vores krop, men alligevel er det noget af det, som har størst betydning for...

Giv dit ansigt mere kant med brynfarve!

Det er ikke mange år siden, at brynfarve slet ikke eksisterede. Der havde man bare sin naturlige brynfarve. Men som de fleste...

Stiftelse af holdingselskab – det skal du vide!

Går du med tanken om at springe ud i det som iværksætter? Go for it! Du har med garanti en spændende rejse...